4 Mei Nationale Herdenking

We staan stil bij de slachtoffers van oorlogsgeweld en bij het leed dat velen nog dagelijks overkomt. In ons vrije land willen we dit blijven herdenken. Elke medeburger wordt gevraagd onze Nederlandse driekleur tussen zonsopkomt en zonsondergang halfstok te hangen.

 Aan de kerken is gevraagd om de vlaggen halfstok te hangen en om de klokken te luiden.

19:00 HERDENKINGSBIJEENKOMST

Herdenkingsbijeenkomst in de RK Mariakerk aan de Pastoor Boelelaan.

Met medewerking van de leerlingen van de Apollo 11 School, muziekvereniging De Bazuin en zangkoor Singhet die Maere. Eén van de leerlingen van de Apollo 11 School zal een gedicht voorlezen.

19:35 STILLE TOCHT

Vanaf het plein voor de RK Mariakerk aan de Pastoor Boelenslaan vertrekt een stille tocht naar het herdenkingsmonument in het Prins Willem Alexander plantsoen en zal een leerling van de Apollo 11 School een gedicht voorlezen en een vertegenwoordiger van de Gemeente Utrecht een korte toespraak houden.

20:00 TWEE MINUTEN STILTE

Om 20:00 nemen we twee minuten stilte in acht. Daarna zullen namens de Gemeente Utrecht en de plaatselijke bevolking kransen en bloemen worden gelegd. Er is voor ieder die dat wenst gelegenheid bloemen bij het monument te leggen. De Bazuin en Scoutinggroep Rhenova verlenen medewerking bij deze ceremonie. Na afloop is er in De Schalm gelegenheid om deze bijeenkomst samen af te sluiten.

Wij nodigen graag iedereen uit voor deze herdenking.

Meer informatie over de Nationale herdenking vind je hier